Over ons

Picomel heeft opgeteld zo’n zeventig jaar ervaring en een uitgebreide kennis van zuigelingenvoeding. Op basis daarvan vonden wij dat het productieproces beter, efficiënter én goedkoper kon. Met dat uitgangspunt bouwden wij in 2015 onze innovatieve geavanceerde Picomel fabriek in Zeewolde. Met een prachtig weids uitzicht op landbouwgrond met windmolens, tulpenvelden en koeien.

Trouwe leverancier

Picomel heeft een goede naam als trouwe leverancier. Die naam houden wij graag hoog. Daarom werken wij dagelijks aan procesoptimalisatie. Dat betekent dat wij zelf nieuwe machines ontwikkelen voor productie en interne logistiek. En onze tweede verpakkingslijn in aanbouw maakt verdere verhoging van onze capaciteit mogelijk.

Ons Team

Picomel werkt met een klein, vakkundig team. Als moderne werkgever letten wij bij nieuwe medewerkers sterk op mentaliteit. Mensen moeten echt bij ons passen. Dat uitgangspunt levert behalve een fijne werksfeer ook een waarborg voor kwaliteit, betrokkenheid en stabiliteit. Wij kiezen er bewust voor om alleen overdag te werken. Dat vinden wij gezonder. En met onze automatisering is dat ook heel goed mogelijk.

Wat betekent Picomel?

De naam Picomel is samengesteld uit twee woorden. ‘Pico’ betekent klein en ‘mel’ betekent melk. Picomel betekent dus melk voor de kleintjes.

Korte lijnen

Ons kleine team kent korte lijnen. Dat werkt heel prettig. En u spreekt altijd een medewerker met kennis van zaken.