Over ons

Picomel heeft opgeteld zo’n zeventig jaar ervaring en een uitgebreide kennis van zuigelingenvoeding. Op basis daarvan vonden wij dat het productieproces beter, efficiënter én goedkoper kon. Met dat uitgangspunt bouwden wij in 2015 onze innovatieve geavanceerde Picomel fabriek in Zeewolde. Met een prachtig weids uitzicht op landbouwgrond met windmolens, tulpenvelden en koeien.

Wat betekent Picomel?

De naam Picomel is samengesteld uit twee woorden. ‘Pico’ betekent klein en ‘mel’ betekent melk. Picomel betekent dus melk voor de kleintjes.

Trouwe leverancier

Picomel heeft een goede naam als trouwe leverancier. Die naam houden wij graag hoog. Daarom werken wij dagelijks aan procesoptimalisatie. Dat betekent dat wij zelf nieuwe machines ontwikkelen voor productie en interne logistiek. En onze tweede verpakkingslijn in aanbouw maakt verdere verhoging van onze capaciteit mogelijk.

Ons Team

Picomel werkt met een klein, vakkundig team. Als moderne werkgever letten wij bij nieuwe medewerkers sterk op mentaliteit. Mensen moeten echt bij ons passen. Dat uitgangspunt levert behalve een fijne werksfeer ook een waarborg voor kwaliteit, betrokkenheid en stabiliteit. Wij kiezen er bewust voor om alleen overdag te werken. Dat vinden wij gezonder. En met onze automatisering is dat ook heel goed mogelijk.

Korte lijnen

Ons kleine team kent korte lijnen. Dat werkt heel prettig. En u spreekt altijd een medewerker met kennis van zaken.

Wij zoeken collega’s!

Vacature: High Care Operator

40 uur

Bij Picomel zetten jouw toekomstige collega’s zich dagelijks in om de kwaliteit van de babyvoeding te waarborgen. Dit doen wij met een klein, gezellig en gedreven team.

Wij zijn op zoek naar een Operator op onze High Care afdeling, die de ultramoderne machines in onze unieke fabriek goed laat werken. Zo zorg jij iedere dag, samen met je team, dat baby’s in Nederland en daarbuiten de beste voeding krijgen.

 • Je hebt gevoel voor het besturen van machines
 • Je bent praktisch ingesteld en heel nauwkeurig
 • Je bent trots op je werk
 • Je bent betrouwbaar en flexibel inzetbaar
 • Je werkt van nature netjes en opgeruimd, met oog voor kwaliteit

De functie van Operator voer je uit in een klein team waar je nauw mee samenwerkt. We helpen elkaar in ons werk en zorgen daarbij voor een fijne sfeer. Als operator werk je hoofdzakelijk in dagdienst.

Wij bieden prettig en stabiel werk, voor een aantrekkelijk marktconform salaris op basis van ervaring.

Spreekt deze functie je aan? Stuur dan jouw CV en motivatie naar hrm@picomel.nl.

Vacature: administratief medewerker

15-20 uur (bij voorkeur 5 ochtenden)

In onze moderne fabriek in Zeewolde produceren we babyvoeding. Dit doen wij in een leuk en hecht team. Wij zijn opzoek naar een administratief medewerker; ofwel het manusje van alles die graag instapt in een gezellig team!

Als administratief medewerker ondersteun jij je collega’s op allerlei fronten. Je helpt mee waar nodig en zo groei je steeds meer in het bedrijf. Je komt van alles te weten over het produceren van babyvoeding: van productieplanning tot en met de logistiek, en dat allemaal naast je dagelijkse werkzaamheden:

 • inboeken en verwerken van orders en overige administratieve taken (n.t.b.)
 • beantwoorden van de telefoon, e-mails en andere correspondentie
 • verzorgen van zendingen
 • ontvangen van bezoekers
 • een helpende hand bieden daar waar nodig

Jij:

 • werkt nauwkeurig en gedisciplineerd: goed in het houden van overzicht, volgen van planningen en bijhouden van agenda’s
 • hebt affiniteit met cijfers
 • beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift
 • hebt ervaring met Microsoft Office (Excel)
 • bent klantvriendelijk ingesteld met een dienstverlenende persoonlijkheid
 • bent een echte teamspeler, maar werkt zelfstandig met een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Wij bieden een marktconform salaris. Spreekt deze functie je aan? Stuur dan jouw CV, salarisindicatie en motivatie naar hrm@picomel.nl

Voel je vrij om eventueel een kort filmpje (max. 3 min) te sturen met jouw motivatie. Stuur deze middels een wetransfer-link naar bovenstaand e-mailadres.

Wil je meer weten? Bellen kan natuurlijk ook: 085-8769074

Download vacature

Open sollicitaties zijn altijd welkom. Mail je cv en toelichting naar hrm@picomel.nl