Kwaliteit

Voor zuigelingen is een hoge kwaliteit van hun voeding essentieel. Als borstvoeding ontbreekt is het hun enige voedingsbron. Daarom gelden er strenge eisen voor de productie van zuigelingenvoeding en staat de uitvoer ervan onder strikte controle.

Kwaliteit

Picomel voldoet aan alle kwaliteitseisen en gaat zelfs verder dan dat!

Productkwaliteit

Picomel voldoet aan alle kwaliteitseisen. Maar wij gaan verder! Picomel is voorbereid op de toekomst. Wij combineren ons unieke en efficiënte productieproces met de nieuwste technieken. Dat garandeert u een uiterst homogeen kwalitatief hoogwaardig melkpoeder dat uitstekend oplost.

Zwaartekracht en hygiëne

Onze nieuwe hoge fabriek is gebouwd in 2015 en gecertificeerd als ‘excellent’. Ons bijzondere productieproces maakt uitsluitend gebruik van de zwaartekracht. Daardoor blijft de structuur van onze melkpoeders intact. Bovendien produceren wij duurzaam met zelfontwikkelde machines en maximale hygiëne. Zo sluiten wij elk risico op schade of besmetting uit.

Hoeveelheden

Picomel levert probleemloos verschillende batchgroottes en hoeveelheden. Een indicatie van onze verpakkingsmogelijkheden:

  • Pilllowbags van 135 gram
  • Sachets van 400 gram
  • Hulsdoosjes voor 1 of 2 sachets
  • Kleine blikken, 99mm doorsnee, inhoud maximaal 450 gram
  • Grote blikken, 127mm doorsnee, inhoud maximaal 900 gram
  • Bigbags van 850 kilogram

Voorbeelden van kwaliteitsgarantie

Zwaartekrachttransport

Onze nieuwe hoge fabriek is gebouwd in 2015 en BREEAM gecertificeerd als ‘excellent’. Ons bijzondere productieproces maakt uitsluitend gebruik van de zwaartekracht. Daardoor blijft de structuur van onze melkpoeders intact. Bovendien produceren wij duurzaam met zelfontwikkelde machines en maximale hygiëne. Zo sluiten wij elk risico op schade of besmetting uit.

Volledige automatisering

Ons productieproces is volledig geautomatiseerd. In de productieruimte werken uitsluitend twee controleurs. Daarmee garanderen wij maximale hygiëne en sluiten menselijke fouten uit.

Certificering

Picomel is volledig gecertificeerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Toegangscontrole

Uitsluitend de noodzakelijke werknemers hebben toegang tot de productieruimtes. Bovendien is er continu cameraregistratie. Van ontvangst aan de poort tot en met de productie.

Efficiënte inrichting

Picomel oogt klein, maar levert groots én flexibel. Onze compacte inrichting zorgt voor maximaal overzicht en minimaal intern transport. Met dit efficiënte productieproces leveren wij probleemloos zowel grote als kleine batches hoogwaardige melkpoeders.

Picomel voldoet aan diverse belangrijke (kwaliteits) eisen

 

Certificering